Burenregeling

De Burenregeling

De ontwikkelaars van de windmolens langs de A16 hebben in overleg met de provincie Noord-Brabant en de betrokken gemeenten gezamenlijk afgesproken dat ze iets extra’s doen voor de direct omwonenden. En dat is de Burenregeling. De ontwikkelaars stellen een deel van de inkomsten beschikbaar aan de direct omwonenden. Dit is 0,50 euro per opgewekte megawattuur (MWh) per jaar. De precieze hoogte van het bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid energie dat in een jaar wordt opgewekt. Het bedrag stellen de ontwikkelaars beschikbaar via de Burenregeling, dat beheerd wordt door de organisatie van Energie A16 en de betrokken gemeenten.

Vliegwiel voor het verduurzamen eigen woning

De regeling is bedoeld voor direct omwonenden om de eigen woning te verduurzamen. Denk aan isoleren, (drie)dubbel glas, zonnepanelen of een warmtepomp. Deze maatregelen geven extra wooncomfort, zorgen voor een besparing op de energierekening en leiden in de meeste gevallen tot een verbetering van het energielabel van de woning.

Meer informatie: www.energiea16.nl/burenregeling/

Lokale Energie Agenda

In de Lokale Energie Agenda (LEA) staan afspraken over de inzet van de opbrengsten van de windmolens langs de A16. Een kwart van het rendement van de windparken komt namelijk in lokale Energietransitiefondsen en wordt geïnvesteerd in lokale projecten voor energiebesparing en duurzame energie.

Lees meer over de LEA